ONS TEAM

Even voorstellen. Sinds Bonum in 2003 gestart werd door Ronald van de Grift, is het inmiddels uitgebreid naar een zeskoppig team. In 2018 is Bonum een samenwerking gestart met Objectum B.V. om zo de hele sector te bedienen.

Lex van Dop

Over Lex

In 2002 startte ik Objectum B.V. als zelfstandig ondernemer. Hier ben ik naast mijn werkzaamheden als directeur ook nog betrokken bij projecten. In 2018 werd Bonum onderdeel van Objectum om ook de zorgmarkt te bedienen. Naast adviseur in zorgvastgoed, ligt mij expertise op het gebied van planontwikkelingen en herontwikkelingen van stedelijke gebieden.

Wat mij motiveert

Dagelijks wordt het bouwproces door veel factoren beïnvloed. Daarmee ligt het gevaar dat een eindresultaat middelmatig wordt altijd weer op de loer. Ik haal mijn motivatie uit het maximale resultaat te behalen met alle betrokken partijen, van opdrachtgever tot architect en bouwer tot overheid.

Ronald van De Grift

Ronald van de Grift

Over Ronald
“Vol trots kijken naar een eindproduct, wetende hoeveel bloed zweet en tranen eraan vooraf gegaan zijn.”

Als ondernemer ben ik in 2003 gestart met Bonum. Een advies- en managementbureau dat integraal denkt vanuit de driehoek zorg – vastgoed – bedrijfskunde. Juist dit integrale denkkader is van belang om huisvestingsvraagstukken toekomstbestendig op te lossen. Naast het voeren van de directie van Bonum ben ik graag actief in diverse projecten voor zorggerelateerde opdrachtgevers.

Wat mij motiveert

Mijn motivatie haal ik uit het behalen van resultaten met draagvlak. Het ontwikkelen van oplossingen en zien dat deze oplossingen ook werken. Niet alleen op strategisch niveau werken, maar ook zorgen voor een goede implementatie.

Bram Hijdra

Bram Hijdra

Over Bram

Al lange tijd ben ik veel betrokken bij bouwprojecten van verschillende zorginstellingen. Hierbij geef ik financieel advies, waarbij ik kijk of een project financieel haalbaar is binnen de geschapen kaders. Ook voor Bonum stap ik in als financieel adviseur voor onder andere strategische huisvestingsplannen en het doorrekenen van zorg gerelateerde bouwprojecten.

Wat mij motiveert

Gezamenlijk zorgen dat een bouwproject van begin tot eind een succes wordt voor de betreffende organisatie is wat mij drijft. Het leuke is dat je een diverse pluimage aan mensen uit verschillende disciplines bij elkaar moet brengen om gezamenlijk tot een mooi project te komen.

Gislaine de Boer

Over Gislaine
‘’Niets is onmogelijk, voordat je het geprobeerd hebt’’.

Ik ben via Objectum b.v. betrokken geraakt bij Bonum. Bij Objectum werken we aan diverse projecten voor uiteenlopende opdrachtgevers. We bekijken altijd per opdracht welke collega het beste matcht met het project, maar ook de opdrachtgever. In de afgelopen jaren is gebleken dat mijn hart ligt bij de wat kleinschaligere projecten waar je in direct contact staat met de opdrachtgever, het projectteam en de gebruikers. Tevens maak je bij dit soort projecten ook het ontwikkelproces van A tot Z mee. Ik zit graag in zowel een ontwerp-, technisch als projectvoortgangsoverleg. Dit vind ik verfrissend.

Wat mij motiveert

Vastgoed ontwikkel je met een doel. Er zit vaak een visie of concept achter, maar bij zorgprojecten gaat het een stapje verder en is de functionaliteit extra van belang. Met behulp van een plan van eisen vanuit de organisatie en goede afstemming met de gebruikers ontwikkel je een optimale omgeving. Hiervoor bezoek ik altijd meerdere keren de projectlocatie om de visie en de gang van zaken te begrijpen. Het is mooi om te zien hoe een andere tak van sport (de zorg) zich met passie inzet (voor de medemens) en hoe die uiteindelijk gebruik maakt van hetgeen jij mede hebt mogen realiseren. Dat motiveert me om extra oog te hebben voor de details.

Edo Schrijver

Over Edo

Mijn eerste project voor Bonum was de verbouwing van het activiteitencentrum en de bakkerij in de Bernhardhof in Gouda voor de Gemiva SVG Groep. Een project waarbij je goed kan zien welk effect ons werk heeft op de cliënten en wat je kan bijdragen aan de zorg.

Wat mij motiveert

Als directielid en projectmanager geeft het voldoening om mijn expertise en tijd in te zetten voor zowel cliënten en patiënten als zorgmedewerkers om voor hun optimale huisvesting te organiseren. Het geeft de zorgmedewerkers op hun beurt weer de mogelijkheid de beste zorg te bieden. Hiermee draag ik een steentje (bedoelde flauwe grap) bij aan een maatschappij die gebaseerd is op medemenselijkheid.

Michiel Beijer

Over Michiel

Als projectmanager bij Bonum ben ik betrokken bij projecten in de zorg, zowel nieuwbouw als renovatie en transformatie. Mijn brede interesse en expertise van de gehele vastgoedcyclus sluit goed aan bij de projecten die lopen van initiatief tot en met gebruik.

Wat mij motiveert

Wat mij motiveert is een idee uitwerken tot een gebouw, waarbij alle verschillende belangen samenkomen tot een maximaal eindresultaat. Het is belangrijk je te richten op ‘de vraag achter de vraag’ en altijd te blijven denken in mogelijkheden. Dit alles met een sterke focus op kwaliteit voor de gebruiker, wat met name bij zorgvastgoed van groot belang is. Aan het eind van de dag draait het immers om een tevreden opdrachtgever en gebruiker.