Hulp bij vastgoedontwikkeling in de zorgsector? Bonum is dé specialist

De vraag naar geschikt zorgvastgoed in Nederland blijft toenemen. Bij Bonum geven we vastgoedontwikkelaars hulp en uitgebreid advies bij vastgoedontwikkeling in de zorg. Zo kunnen onze opdrachtgevers duurzaam en toekomstbestending zorgvastgoed realiseren en een bijdrage leveren aan de groeiende vraag. Onze specialisten hanteren een gestructureerd proces, waarbij gebruik wordt gemaakt van een grondige analyse. Wij zijn op de hoogte van de actuele veranderingen in het zorglandschap en de wet- en regelgeving. Wij geven altijd transparant, flexibel en deskundig advies en hulp bij vastgoedontwikkeling in de zorgsector.

Wat is vastgoedontwikkeling?

Vastgoedontwikkelaars houden zich bezig met de ontwikkeling, financiering, beheer en verkoop van (zorg)vastgoed. De definitie van een vastgoedontwikkelaar is dus iemand die vastgoed opbouwt of verbouwt. Een ontwikkelaar speelt in op de wensen en behoeften van de mensen die in de omgeving wonen, werken of verblijven. Door middel van hulp en advies bij vastgoedontwikkeling ondersteunen we ontwikkelaars bij hun plannen en ambities en kunnen diverse zaken, zoals kansen en risico’s, het budget en de planning inzichtelijk maken.

Een veranderd zorglandschap

De zorgvastgoedmarkt wacht de komende tijd een flinke opgave om te kunnen voldoen aan de sterk groeiende groep ouderen die langer thuis blijven wonen. Het huidige zorgvastgoed is verouderd en moet gemoderniseerd worden om aan de eisen van het Klimaatakkoord te kunnen voldoen. Er zijn te weinig bouwlocaties en concrete (her)ontwikkelingsprojecten die kunnen voorzien in de grote verwachte vraag naar geschikte woningen.

Beleggers, vastgoedontwikkelaars en investeerders kunnen een flinke bijdrage leveren aan de groei, modernisering en financiering van toekomstbestendig zorgvastgoed. Onze adviseurs en managers ondersteunen bij vastgoedontwikkeling in de zorg. Volgens het Sociaal en Cultureel Planbureau zijn er 40.000 huishoudens van 65 jaar en ouder die op het moment in een ongeschikte woning woont. Daarnaast is volgens het Zorginstituut Nederland de wachtlijst voor verpleeghuiszorg in 2019 opgelopen tot meer dan 15.000. Wij ondersteunen graag bij de ontwikkeling van nieuw en toekomstbestendig zorgvastgoed.

De grootste ontwikkelingen in de zorgsector

Vergrijzing en de scheiding van wonen en zorg zijn de grootste trends in Nederland, die de markt voor zorgvastgoed op het moment domineren. Er ligt daarom een flinke bouwopgave te wachten, waar wij bij Bonum graag bij helpen. Er moeten aantrekkelijke aangepaste woningen voor 60-plussers komen om ouderen te verleiden het huis, waarin hun kinderen opgroeiden, te verlaten. Het Nederlandse zorglandschap verandert snel. Een gedegen vastgoedbeleid en een doordachte visie zijn daarom belangrijk. Door onze kennis van zowel zorginstellingen als beleggers bij vastgoedontwikkeling in de zorg te combineren, zorgen we dat alles inzichtelijk blijft. 

De kansen rondom vastgoedontwikkeling in de zorg

Bij Bonum zien we volop kansen in het ontwikkelen van nieuw zorgvastgoed en de herontwikkeling van bestaand vastgoed om een bijdrage te leveren aan de vraag naar geschikt zorgvastgoed. Zo onderzoeken we bij vastgoedontwikkeling in de zorg bijvoorbeeld de lokale behoefte en kijken we hoe geschikt zorgvastgoed gerealiseerd kan worden. Dit leidt tot mooie samenwerkingen met gemeentes, vastgoedontwikkelaars, beleggers en zorginstellingen, waarbij nieuwe zorgprojecten ontstaan, die comfortabel wonen mogelijk maken voor kwetsbare groepen.

De kansen voor de zorgbouw op een rij:

  • 000 seniorenwoningen tot in ieder geval 2040.
  • Herontwikkeling en transformaties van verouderd zorgvastgoed uit de jaren ’70.
  • Flexibel en duurzaam bouwen, zodat het vastgoed in de toekomst ook voor andere doelgroepen geschikt gemaakt kan worden.
  • Nieuwe concepten rondom ‘caring communities’ ontwikkelen.

Wat voor diensten biedt Bonum bij vastgoedontwikkeling in de zorg?

De zorgvastgoedmarkt is aantrekkelijk voor vastgoedontwikkelaars en beleggers, omdat er genoeg woon- en zorgbehoeften zijn en de markt goede beleggingskansen biedt voor zowel de ‘cure’- als ‘care’-zorgvastgoed. Naast een stabiel en aantrekkelijk rendement draagt zorgvastgoed in belangrijke mate bij aan maatschappelijk verantwoorde doelstellingen. Onze specialisten ondersteunen door middel van advies en projectmanagement bij vastgoedontwikkeling.

Of het nu gaat om een nieuwbouwproject, renovatie van bestaande huisvesting of herontwikkeling, bij ieder project hanteert Bonum hetzelfde uitgangspunt: transparant en betrokken advies bij vastgoedontwikkeling in de zorg. Wij adviseren altijd met behulp van een plan van aanpak, waarin we de doelstellingen van onze opdrachtgevers meenemen. Daarnaast coördineren onze projectmanagers bij vastgoedontwikkeling het volledige bouwproces. Van het vertalen van de wensen naar een passend ontwerp tot het realiseren van kwalitatief goede huisvesting binnen het budget en de planning. Of het nu gaat om het ontwerp, de haalbaarheid, vergunningen, subsidies, kwaliteitsbewaking, meerjarenplan of duurzaamheid.

Samenwerken bij vastgoedontwikkeling in de zorg

Sta je voor de keuze om te investeren in bestaand of nieuw vastgoed? Of wil je je zorgvastgoed verduurzamen? Bonum helpt je graag bij vastgoedontwikkeling in de zorg. Wij werken regelmatig samen met diverse zorginstellingen, woningcorporaties, gemeentes en investeerders bij vastgoedontwikkeling in de zorg. Op die manier willen we bijdragen aan een versnelling van geschikt zorgvastgoed dat toekomstbestendig en duurzaam is voor verschillende doelgroepen. Wij ondersteunen je bij het maken van keuzes over zorgvastgoed, die passen bij jouw beleid en de uitdagingen die er in de zorg zijn. Wil je ervaren wat Bonum voor jouw (zorg)organisatie kan doen op het gebied van advies en hulp bij vastgoedontwikkeling? Neem dan vrijblijvend contact op.

Vorige

Volgende