Bonum en vastgoedontwikkeling advies in de zorg

De zorgvastgoedmarkt is volop in beweging de afgelopen jaren: van een door de overheid gereguleerde sector naar een vrije markt, waar oplossingen gevonden moeten worden voor het moderniseren van bestaand zorgvastgoed. Daarnaast zijn de regelgeving en de woonwensen van de bewoners constant in beweging. Er ligt voor de komende jaren een enorme opgave rondom het renoveren en bouwen van zorgvastgoed. Hoe kun je als zorgaanbieder het beste met je zorgvastgoed op de veranderingen inspelen? Hoe toekomstbestendiger je jouw vastgoed organiseert, hoe rendabeler dit zal zijn. Bonum helpt organisaties om nieuwe mogelijkheden te creëren door middel van vastgoedontwikkeling advies in de zorg. Als opdrachtgever kun je rekenen op onze specialistische kennis en jarenlange ervaring.

Advies vastgoedontwikkeling bij Bonum

Bij Bonum zien we altijd kansen in het ontwikkelen van nieuw zorgvastgoed en het transformeren van bestaand vastgoed. We onderzoeken door middel van een businesscase hoe zorgvastgoed exploiteerbaar is door het gebouw, de gebruikers en de markt optimaal met elkaar te verbinden. Wij zorgen voor vastgoedfinancieringen voor alle segmenten van zorgvastgoed door optimale (her)financiering te regelen en kwaliteit te bieden bij vastgoedontwikkeling advies. 

Daarnaast zorgen we voor volledige procesbegeleiding van verkoop en verhuur van zorg gerelateerde gebouwen met sterke focus op resultaat. Bij de begeleiding van nieuwe bouwprojecten staan efficiënt ingerichte processen, kwaliteit en haalbaarheid voorop. Dit bewerkstelligen we met bouw- en projectmanagement. Wij werken dagelijks aan huisvestingsadvies en vastgoedopdrachten in de zorgsector. Door middel van vastgoedontwikkeling advies krijg je als organisatie inzicht in je vastgoed en portefeuille.

De verschillende zorginstellingen

Of het nu gaat om de gehandicaptenzorg, de ouderenzorg of de geestelijke gezondheidszorg, passende huisvesting is nodig om de juiste zorg te kunnen bieden. Anno 2021 zijn gebouwen vaak verouderd of sluiten ze niet meer aan bij de zorgvraag. Op basis van jouw zorgvisie geven wij strategisch vastgoedontwikkeling advies in de zorg. Zo helpen we bij het opstellen van een Programma van Eisen (PvE) en begeleiden we bij de financiering van de bouwplannen. Wij hebben een groot netwerk van beleggers, gemeentes, woningcorporaties en ontwikkelaars. Bij Bonum werken we doelgericht, flexibel en verbindend. Door jarenlange ervaring weten we waarop we moeten letten: prettig wonen én goede zorg kunnen bieden.

Affiniteit met zorg

Bouwadviesbureau Bonum zorgt voor vastgoedontwikkeling advies in de zorg, zowel in de care- als in de cure sector. Onze projectmanagers en adviseurs hebben veel affiniteit met de zorg. We delen onze kennis graag over de volgende aspecten:

  • Scheiding wonen en zorg
  • Kleinschalig wonen
  • Zorghotels
  • Zorg- en vastgoedexploitaties
  • Meerjarenplannen

Toekomstbestendig vastgoedontwikkeling advies

Ontwikkelingen in de zorg volgen elkaar constant op. Het is daarom belangrijk om als zorginstelling vooruit te kijken. Een meerjarenplan geeft inzicht in de financiële status en laat kansen en eventuele bedreigingen zien. Wij ondersteunen onze opdrachtgevers bij het uitwerken van verschillende huisvestings- en herontwikkelingsplannen. Op deze manier zijn onze opdrachtgevers in staat om onderbouwde keuzes te maken, die toekomstbestendig zijn. Bonum biedt vastgoedontwikkeling advies en helpt bij de voorbereiding en realisatie van een bouwproject.

Oog voor duurzaamheid

In 2050 moeten alle gebouwen in Nederland energieneutraal zijn. Dit betreft alle woningen, scholen, ziekenhuizen, overheidsgebouwen en andere zorggebouwen. In 2030 moet zelfs 49% CO2-reductie ten opzichte van 1990 zijn behaald. Verduurzaming van vastgoed gaat om minder energie verbruiken, het toepassen van gerecyclede materialen en rendabele keuzes maken voor de toekomst. Maar hoe kan dit gerealiseerd worden en welke maatregelen kun je als zorgorganisatie nemen? We zien toekomst in duurzaam te exploiteren zorgwoningen. Met vastgoedontwikkeling advies zorgen we ervoor dat duurzaamheid tastbaar en concreet wordt. Bij Bonum maken we een analyse van jouw (bestaand) vastgoed en werken we dat uit in strategisch vastgoedontwikkeling advies voor de zorg.

Eerlijk en rendabel vastgoedontwikkeling advies van Bonum

Sta je voor de keuze om te investeren in bestaand of nieuw vastgoed? Of wil je je zorgvastgoed verduurzamen? Bonum helpt je graag bij het beantwoorden van je vragen door middel van vastgoedontwikkeling advies in de zorg. Wij combineren onze kennis van vastgoed en zorginstellingen. Hiermee zijn wij in staat integraal advies te geven over toekomstbestendig vastgoed en over de kansen en risico’s die hierbij komen kijken. Wij ondersteunen je bij het maken van keuzes over zorgvastgoed, die passen bij jouw beleid en de uitdagingen die er in de zorg zijn. Benieuwd wat Bonum voor jouw organisatie kan doen op het gebied van vastgoedontwikkeling advies? Neem vrijblijvend met ons op contact op.

Vorige

Volgende