Vastgoedadvies in de zorg van Bonum met oog voor de mensen

Bonum biedt diverse opdrachtgevers vastgoedadvies in de zorg, zodat zij hun visie op goede leef- en zorgomgevingen kunnen vertalen naar uitstekende zorginstellingen in Nederland. Samen met de betrokken partijen zorgen wij middels vastgoedadvies in de zorg voor goede ruimtelijke voorwaarden, waarin de zorg op het juiste moment wordt aangeboden en mensen elkaar in een veilige omgeving ontmoeten. Onze bouwadviseurs zijn specialisten op het gebied van zorghuisvesting en zorgvastgoed. Wij zijn gespecialiseerd in zorgvastgoedportefeuilles, bemiddeling, advies over vastgoed, vergunningsprocedures, transformatie- en nieuwbouwontwikkeling en begeleiding van huisvestingsprojecten.

De zorg anno 2021

De zorgbehoefte is constant in verandering, zeker anno 2021. Efficiënt en deskundig kunnen inspelen op actuele ontwikkelingen is daarom noodzakelijk in de zorgsector. Bonum ondersteunt zorginstellingen actief en deskundig bij complexe bouwprojecten, zodat de zorginstellingen de focus kunnen behouden op de zorg. Onze bouwadviseurs in de zorg staan zorgpartijen bij als het gaat om huisvesting, het moderniseren van bestaand zorgvastgoed en strategische keuzes. We werken met vastgoedadvies in de zorg met korte lijnen en duidelijke communicatie, zodat een bouwproject efficiënt tot stand komt. Bonum brengt door middel van analyses de voordelen voor zorgpartijen en mogelijkheden voor beleggers in kaart. Wij beschikken over een groot netwerk, waarbij we verschillende partijen aan elkaar verbinden.

Zorgvastgoed in beweging

Zorgvastgoed is in beweging, omdat de wetgeving op het gebied van zorg en zorgvastgoed constant verandert. Daarnaast worden ouderen steeds vermogender en worden er strengere eisen aan vastgoed gesteld. Bij strategisch vastgoedadvies in de zorg houden we rekening met de trends en ontwikkelingen in de maatschappij. Denk bijvoorbeeld aan de demografische verschillen in Nederland en vergrijzing, die van invloed zijn op het zorgvastgoed. Onze bouwadviseurs in de zorg zijn dagelijks bezig met nieuwbouw, renovatie, herbestemming, transformatie, onderhoud en beheer, duurzaamheid, financiering en exploitatie. Strategisch vastgoedadvies in de zorg is altijd maatwerk, waarbij goed doordachte keuzes moeten worden gemaakt. Vastgoedadviseurs met gedegen kennis van deze specifieke branche zijn daarom cruciaal tijdens het bouwproces.

Vastgoedadvies op maat van onze bouwadviseurs

De investering in vastgoed wordt meestal gedaan met oog op de toekomst en verdient dus een strategische benadering middels vastgoedadvies in de zorg. Dit advies geeft inzicht in de vastgoedportefeuille en helpt om de beste zorg te kunnen bieden aan de (toekomstige) bewoners. Wij helpen de opdrachtgever kwalitatieve en kwantitatieve keuzes te maken, zodat huisvesting optimaal in lijn loopt met de bedrijfsprocessen, nu en in de toekomst.

De diensten rondom vastgoedadvies in de zorg

Bij strategisch vastgoedadvies is het belangrijk om oplossingsgericht te denken. Onze bouwadviseurs in de zorg brengen alle partijen bij elkaar om besluiten te maken over diverse vastgoedvraagstukken. Wij kijken onafhankelijk en deskundig naar jouw vastgoedvraagstuk en brengen eventuele risico’s en kansen in kaart. Bonum heeft een groot aanbod van diensten in huis om strategisch vastgoedadvies in de zorg te kunnen bieden:

 • Projectmanagement
 • Bouwmanagement & procesmanagement
 • Vastgoedontwikkeling
 • Haalbaarheidsonderzoek
 • Huisvestingsadvies
 • Duurzaamheidsadvies
 • Locatieonderzoek
 • Ontwerpmanagement
 • Kostenmanagement
 • Risicomanagement
 • Vastgoedbeheer
 • Onderhoud
 • Vergunningen & aanbestedingen
 • Wet- en regelgeving

Duurzaam vastgoedadvies in de zorg

In 2050 moeten alle gebouwen in Nederland energieneutraal zijn. Dit betreft alle woningen, kantoren, scholen, ziekenhuizen, overheidsgebouwen en andere zorggebouwen. In 2030 moet zelfs 49% CO2-reductie ten opzichte van 1990 zijn behaald. Vanaf januari 2021 moeten alle nieuwe gebouwen in Nederland energieneutraal (BENG) zijn. Verduurzaming van vastgoed gaat om minder energie verbruiken, het toepassen van gerecyclede materialen en rendabele keuzes maken voor de toekomst. Maar hoe kan dit gerealiseerd worden en welke maatregelen kun je als organisatie nemen? Onze bouwadviseurs zorgen ervoor dat duurzaamheid tastbaar en concreet wordt. Bij Bonum maken we een analyse van jouw (bestaand) vastgoed en werken we dat uit in strategisch vastgoedadvies in de zorg.

Wat levert verduurzaming van vastgoed op?

 • Een beter energielabel en CO2-reductie.
 • Waardevermeerdering van vastgoed.
 • Toekomstbestendig wooncomfort.
 • Voldoen aan de geldende wet- en regelgeving.

Bonum: dé partner op het gebied van vastgoed

Onze bouwadviseurs in de zorg hebben toegang tot een groot vastgoedaanbod van zorgaanbieders, stichtingen en beleggers. Dankzij onze jarenlange kennis en deskundigheid zijn wij in staat om onze opdrachtgevers van gedegen vastgoedadvies in de zorg te voorzien. Door onze intensieve relaties met gemeentes, aannemers en beleggers zijn we in staat om de bouwwensen efficiënt en deskundig te vertalen naar succesvolle bouwprojecten. Op zoek naar een nieuwe zorglocatie of heb je een vraag over (jouw) zorgvastgoed? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen je graag verder.

Vorige

Volgende