Planontwikkeling in de zorgbouw? Bonum helpt bij elke fase

Bij Bonum hebben we voor elke fase in een bouwproject specialisten in huis die het proces begeleiden vanuit hun eigen expertise. Bij de ontwikkelfase bijvoorbeeld zijn onze projectmanagers en adviseurs betrokken bij planontwikkeling en/of projectmanagement. Al vanaf de initiatiefase creëert Bonum een beheersbaar en realistisch plan. Een plan dat past binnen het budget, de wet- en regelgeving en de tijdsplanning. Wij nemen alle zorg uit handen. Maar wat houdt planontwikkeling precies in en wat kan het betekenen voor het zorgvastgoed in Nederland?  

Wat is planontwikkeling?

Planontwikkeling is meestal de (her)ontwikkeling van een braakliggend gebied voor een zorginstelling of een nieuw huisvestingsplan voor de zorg. Aan de hand van de mogelijkheden van het bestaande vastgoed wordt er of gesloopt en opnieuw gebouwd, getransformeerd of een combinatie van beide opties gemaakt. We helpen zorginstellingen met een plan voor een desbetreffende locatie. Onze managers in de bouw helpen onze opdrachtgevers hier een goede keuze in te maken.

Wat houdt planontwikkeling in de zorg bij Bonum in?

Zorgprofessionals hebben efficiënte, functionele ruimtes nodig om hun patiënten te behandelen en te verzorgen. Dit houdt in veilige, comfortabele woningen en zorginstellingen waar cliënten zich in thuis voelen. Of het nu gaat om nieuwbouw, uitbreiding of verbouw, (groot)onderhoud of verduurzaming, wij garanderen dat jouw bouwproject in de zorg door middel van planontwikkeling soepel verloopt. Om een uitstekend eindresultaat voor elkaar te krijgen, zijn er specialisten en vakmensen nodig die meedenken en de omgeving weten te veranderen. 

We denken bij planontwikkeling in de zorg na over minimale overlast voor de bewoners en nemen nauwgezette maatregelen om de hygiëne en de veiligheid van alle medewerkers en cliënten te waarborgen. Met een team van ervaren vakmensen, die weten wat het inhoudt om in een zorgomgeving te werken. Als vaste partner van diverse zorginstellingen weet Bonum wat er nodig is om goede huisvesting in de zorg te bouwen en te onderhouden.

Voorbeelden van planontwikkeling:

 • Haalbaarheidsstudies
 • Locatieonderzoeken
 • Kosten – batenanalyses
 • Nieuwbouwplannen
 • Programma´s van Eisen
 • Plananalyses
 • Plantoetsing en optimalisaties
 • Planstudies
 • Samenwerkingsovereenkomsten
 • Fasering & Cashflow

  Bonum: gespecialiseerd in zorg met oog voor de toekomst

  Bonum is specialist in planontwikkeling in de zorg. Wij bieden gebruikers, investeerders en beleggers duurzame oplossingen voor (her)ontwikkeling van nieuwe bouwprojecten in de zorg. Onze kennis over bouwen in de zorg zetten wij in voor een breed scala aan opdrachtgevers en ontzorgen van de initiatiefase tot de oplevering en de nazorgfase. Wij helpen bij duurzaam ontwikkelingen. Dit betreft levensbestendige gebouwen, duurzame materialen en slim ontworpen installaties. Wij geven de voorkeur aan circulaire bouwmaterialen. Dit maakt het mogelijk om de units in de fabriek te renoveren en bouwmaterialen later te hergebruiken. Zo ontstaat circulaire huisvesting met maximaal hergebruik.

  Planontwikkeling passend bij de gebruikers

  Elke doelgroep binnen de zorg is anders. Of het nu gaat om de ouderenzorg met lichte of zware zorgvraag of bijvoorbeeld een zorginstelling voor mensen met een verstandelijke beperking. Hier hoort passende huisvesting bij die aansluit bij de omgeving. Samen met onze partners zorgen we voor een uitstekend eindresultaat. Bonum heeft dan ook een uitgebreid netwerk aan zorgpartijen in de institutionele en particuliere zorgmarkt. Wij hebben ervaring met verschillende investeerders en beleggers in de zorgmarkt. Onze managers zetten een doordachte businesscase op, die voor zowel de gebruikers als investeerders aantrekkelijk zijn. 

  Kwaliteit en deskundigheid

  Bonum is een multidisciplinaire onderneming. Dit houdt in dat we deskundige specialisten in huis hebben die allen gespecialiseerd zijn in een ander vakgebied en samenwerken aan een opdracht, waarbij kennis in de verschillende gebieden vereist is om het bouwproject te kunnen voltooien. Als je als organisatie kiest voor Bonum bij planontwikkeling in de zorg sla je specialisten in de arm, die zorgen voor minder ruis, minder vertraging en beheersbare kosten.

  Onze projecten in de zorg

  Bonum heeft meegewerkt aan diverse herontwikkelingsplannen voor verschillende zorginstellingen door heel Nederland. Een aantal zorgprojecten op een rij:

  • Swetterhage in Zoetermeer (2008-2018): herontwikkeling van 16 hectare woon/werkgemeenschap voor ongeveer 350 bewoners in de gehandicaptenzorg. Bonum heeft procesmanagement uitgevoerd voor dit zorgproject.
  • Novadic Kentron in Vught (2005-2007): ontwikkeling en realisatie van een nieuwe kliniek voor de verslavingszorg met 120 bedden. De taken van Bonum? Huisvestingsonderzoek, strategisch huisvestingsplan en proces- en projectmanagement.
  • Hendrikshoeve in Numansdorp (2009-2012): herontwikkeling rijksmonument naar een zorgcentrum voor mensen met een verstandelijke of meervoudige handicap. De taken bij de planontwikkeling van Bonum waren proces- en projectmanagement.

  Ga voor onze hulp bij planontwikkeling in de zorg

  Bij planontwikkeling in de bouw, of het nu gaat om herontwikkeling, nieuwbouw of transformatie, nemen wij diverse zaken uit handen van de opdrachtgever. Zo voeren we haalbaarheidsstudies en locatieonderzoeken uit, zetten massastudies op en maken we kosten- en batenanalyses. We begeleiden het project van begin tot eind en onderhouden intensieve samenwerking met alle betrokken partijen. Onze kennis gaat veel verder dan alleen kennis van bouwtechniek en bouwkosten. Wij hebben uitgebreide kennis over risicobeheersing, vergunningen en de milieu- en duurzaamheidsregelgeving. Zoek je een partner die écht met je meedenkt bij planontwikkeling in de zorg? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag met planontwikkeling of één van onze andere diensten.

  Vorige

  Volgende