Herontwikkeling van zorgvastgoed? Dít kan Bonum betekenen

Bonum is jouw partner op het gebied van herontwikkeling en transformatie van bestaand zorgvastgoed. Of het nu gaat om een monumentaal pand of een ander soort vastgoed: wij pakken een bouwproject met zorg aan. Wij begeleiden het bouwproces van begin tot eind. Bestaand of nieuw zorgvastgoed en van planvorming tot realisatie. We ondernemen stappen om een weloverwogen en strategische keuze te maken, waarbij alle verschillende scenario’s worden uitgedacht.  Daarbij maken we de kansen en risico’s inzichtelijk vóór de ontwerpfase. Meer weten over herontwikkeling van zorgvastgoed met hulp van Bonum? Lees hieronder alle informatie.

Herontwikkeling van zorgvastgoed

Wanneer we voor onze opdrachtgevers aan de slag gaan, nemen we verschillende diensten uit handen.  Denk hierbij aan haalbaarheidsstudies en kosten- en batenanalyses. Als bouwadviesbedrijf met jarenlange expertise maken we complexe vraagstukken inzichtelijk, waarin we kansen zien en risico’s benoemen. Dit zorgt voor resultaten op de korte- en lange termijn. Wij adviseren en begeleiden bij herontwikkeling van (zorg)vastgoed, zoals bestaande gebouwen in de Randstad, maar ook daarbuiten. We houden in iedere fase van het project intensief contact met de betrokken partijen en beoordelen meermaals de budgetten, opbrengsten en andere uitganspunten. Wij anticiperen op de nieuwste technieken en bevindingen en denken graag met onze opdrachtgevers mee van begin tot eind van ieder bouwproject!

Een nieuwe functie van bestaand vastgoed

Bij herontwikkeling, transformatie of herbestemming krijgt bestaand zorgvastgoed een nieuwe bestemming. De functie verandert, net zoals de uiterlijke kenmerken, waarbij met hoogwaardige materialen wordt gewerkt. Wij kijken hoe we het beste uit een pand kunnen halen, zodat het gebouw een succesvol tweede leven krijgt. Hertontwikkeling van vastgoed vraagt om tijd én energie. Wij helpen onze opdrachtgevers met een innovatief ontwerp en een efficiënte aanpak. Bij herontwikkeling van bestaand vastgoed hebben we duurzaamheid hoog op de agenda staan!

Waarom duurzaamheid bij herontwikkeling vastgoed?

Bonum geeft advies op het gebied van duurzaamheid, zodat de kwaliteit van gebouwen verbeterd worden en daarmee hun waarde en marktpropositie. Wij inventariseren bij de start van herontwikkeling van vastgoed de regels op het gebied van energie en duurzaamheid, zodat we voor onze opdrachtgevers in kaart kunnen brengen waar de kansen en eventuele risico’s liggen. Maar waarom duurzame gebouwen? Dit soort gebouwen zijn financieel aantrekkelijk, mede doordat investeerders diverse financieringsvoordelen krijgen. 

Wij denken mee met de duurzame ambities van onze opdrachtgevers en maken (zorg)vastgoed toekomstbestendig. Verduurzaming draagt bij aan een gezonde werk- en leefomgeving en zorgt ervoor dat gebouwen langer en beter gebruikt kunnen worden.

Een nieuw leven bij transformatie vastgoed

Bij transformatie van gebouwen worden leegstaande panden getransformeerd naar een nieuwe functie, waarbij materialen worden hergebruikt en aangepast. Dit houdt aan de ene kant het renoveren van de bestaande bouw in, maar ook het toepassen van nieuwe lagen of een volledig nieuwe vleugel. Transformatie van vastgoed is doorgaans sneller dan een geheel nieuw pand bouwen, doordat veel materialen hergebruikt kunnen worden. Ook gaat leegstand verpaupering tegen. Bonum heeft veel ervaring met het geven van advies bij transformatieprojecten in het zorgvastgoed. Wij kijken graag samen naar de mogelijkheden en houden de lijnen kort. 

Onze diensten rondom herontwikkeling vastgoed

Bonum biedt uiteenlopende diensten aan. Een greep uit onze diensten:

 • Haalbaarheidsstudies 
 • Locatieonderzoeken 
 • Kosten – batenanalyses 
 • Programma´s van Eisen 
 • Plananalyses 
 • Plantoetsing en optimalisaties 
 • Samenwerkingsovereenkomsten

  Bonum voor een geslaagd project

  Bij Bonum garanderen we kwaliteit bij herontwikkeling van (zorg)vastgoed. Of het nu gaat om herbestemmingsprojecten of transformatie van diverse gebouwen. We voeren onder andere haalbaarheidsstudies en locatieonderzoeken uit, zetten studies op en maken kosten- en batenanalyses. We begeleiden het bouwproject van begin tot eind en houden intensief contact met alle partijen en beoordelen in elke fase of de budgetten en opbrengsten gelijklopen met de plannen. Benieuwd wat Bonum kan betekenen op het gebied van herontwikkeling van zorgvastgoed? Wij vertellen je graag over onze bouwprojecten in de zorg door heel Nederland. Neem daarom gerust contact met ons op, wij gaan graag samen aan de slag!

  Vorige

  Volgende