Consultancy in de zorg: wat houdt het in en wat doet Bonum?

Consultancy nodig voor in de zorg? Wij zetten strategische vastgoedplannen op tot haalbaarheidsstudies en business cases voor banken en de Stichting Waarborgfonds voor de Zorgsector (WFZ). We begrijpen namelijk dat bij een bouw- en investeringsproces veel bij komt kijken. Kapitaalverstrekkers worden kritischer en het is belangrijk om scherp te zijn op investeringsbeslissingen. Hierom biedt consultancy in de zorg uitkomst! Meer weten over Bonum als consultant in de zorg? Lees dan gauw verder. 

Veranderingen in de zorg

Er zijn geregeld veranderingen in de zorg die te maken hebben met het vastgoed, zoals zorginstellingen die vaak niet meer goed aansluiten bij de behoeften van de zorgvragers. Zo bleek de afgelopen jaren het zorgvastgoed vaak te klein te zijn voor de grote groei van de zorgvraag. Ook kunnen heel veel zorginstelling duurzamer gemaakt worden. Dat vraagt om een strategische benadering en transformatieplannen voor het vastgoed. Maar hoe maak je als instelling de meest verstandige keuzes ten aanzien van zorgvastgoed? Wij helpen door middel van consultancy voor de zorg de beste keuzes te maken.

Waarom consultancy in het zorgvastgoed?

De overheid wil dat zorgorganisaties meer verantwoordelijk worden voor de eigen bedrijfsvoering. Daarmee gaan zij in toenemende mate risico’s lopen. Ten aanzien van de kapitaalslastenvergoedingen stevent de sector af op een productieafhankelijkheid, terwijl kapitaalverstrekkers echter kritischer worden! Daarom is het belangrijk om nauwkeurig te kijken naar investeringsbeslissingen. Bonum, als consultancy voor de zorg, kan de financiële consequenties van de investering goed onder de loep nemen, zodat de investering in de toekomst winst oplevert.

Bonum adviseert en begeleidt opdrachtgevers

Bonum biedt consultancy in de zorg over de mogelijkheden, kansen en eventuele risico’s van elk bouwvraagstuk. Wij houden rekening met de invloed van trends en ontwikkelingen binnen de zorg als we aan de slag gaan met een investeringsproject. Wij maken een businesscase op maat, waarbij we het investeringsproject kritisch onder de loep nemen en externe financiers vragen om een plan aan te leveren. Hierdoor kunnen wij het financieringsvraagstuk snel en efficiënt op maat snijden en onze opdrachtgevers voorzien van consultancy in de zorg! Een aantal van onze diensten:

  • Strategisch vastgoedplannen
  • Haalbaarheidsstudies
  • Business cases voor banken en het WFZ
  • Vastgoed- en zorgexploitaties
  • Programma van eisen
  • Vastgoedadvies

Wat maakt ons uniek in consultancy voor de zorg?

De complexe werelden van zorg en vastgoed komen samen bij Bonum. Wij zijn bouwadviesbureau voor alle vastgoed- en huisvestingsvraagstukken in de zorg. Denk bijvoorbeeld aan proces- of projectmanagement, strategische vastgoedplannen of het opstellen van een gedegen businesscase. Wij duiken diep in de materie om de echte dilemma’s rondom zorgvastgoed helder te maken. 

Onze consultants in de zorg gaan samen met de betrokken partijen aan de slag om een analyse van de knelpunten bij huisvesting te maken. Uitgaande van de wensen van de zorgdragers, technologische ontwikkelingen en duurzaamheid. Wij zorgen ervoor dat de bouwstrategie wordt vertaald in toekomstbestendige uitgangspunten voor het vastgoed. Wij maken het project of visie helder en inzichtelijk en ondersteunen in de besluitvorming door complexe vraagstukken uit te denken.

Consultancy in de zorg? Ontdek onze projecten

We zien volop kansen in het ontwikkelen van nieuw vastgoed en de herontwikkeling van bestaand vastgoed binnen de zorg. Doordat het aanbod aan geschikte locaties en projecten achterblijft bij de vraag, onderzoeken we waar lokaal behoefte aan is en hoe er zorgvastgoed gerealiseerd kan worden. Dat leidt tot mooie samenwerkingen waarop we trots zijn! Bekijk hieronder een greep uit onze projecten:

 

  • Swetterhage | Zoeterwoude | Uitvoeringstijd 2008 – 2018 |Herontwikkeling 16 hectare woon/werkgemeenschap voor circa 350 bewoners in gehandicaptenzorg. Taken: procesmanagement.
  • Laverhof | Schijndel | Uitvoeringstijd 2015 – 2018 | Ontwikkeling nieuwe locatie Sint Barbara in opdracht van Laverhof Ouderenzorg, waarbij 96 nieuwe PG plaatsen, een wintertuin een kapel gerealiseerd zijn en de renovatie van het bestaande monumentale gedeelte. Taken: planontwikkeling, marktanalyse, strategisch huisvestingsplan en ontwikkeling businessplan.
  • Novacid-Kentron | Vught | Uitvoeringstijd 2005 – 2007| Ontwikkeling en realisatie van een nieuwe kliniek voor de verslavingszorg met 120 bedden. Taken: huisvestingonderzoek, strategisch huisvestingsplan, proces- en projectmanagement en interimmanager facilitair.

Wij zijn dé expert op het gebied van consultancy in het zorgvastgoed. Meer informatie? Meer weten? Neem dan contact met ons op.

Vorige

Volgende