Bijzonder ontwerp van Hundertwasser bij herontwikkeling in Zoeterwoude

Voor onze opdrachtgever Gemiva-SVG Groep is Bonum al jaren betrokken als proces- en projectmanager voor de herontwikkeling van het terrein Swetterhage in Zoeterwoude. Het terrein van 16 hectare wordt herontwikkeld zodat de 320 bewoners weer een moderne woning krijgen waar met veel plezier gewoond en gewerkt kan worden.

Ontwerp van Oostenrijkse kunstenaar

Op dit moment zijn we bezig met wel een heel bijzonder gebouw, namelijk een dagbestedingsgebouw naar een ontwerp van de Oostenrijkse kunstenaar Friendenreich Hundertwasser. Een internationaal team heeft de handen ineengeslagen om dit project te ontwikkelen en te realiseren. Gemiva heeft een sponsorcampagne opgestart om de extra financiële middelen bij elkaar te krijgen.

 

hundertwasser

Proces- en projectmanagement door Bonum

Bonum verzorgt ook voor dit project het proces- en projectmanagement voorzien van inhoudelijke zorg- en vastgoedgerelateerde adviezen.
Het gedachtegoed en het effect van de bijzondere gebouwen van Hundertwasser sluiten goed aan op de behoeftes van mensen met een verstandelijke beperking. Dit heeft een positief effect op hun welzijn.
Mensen met een verstandelijke beperking hebben vaak meer moeite om zich te oriënteren. Ook kunnen zij gevoeliger zijn voor sfeer en emotie. Plus dat het voor hen lastiger om in contact te staan met de wereld om zich heen.

Natuurlijke organische vormen

In ons nieuwe gebouw komen logische overgangen van ruimte naar ruimte en gebruiken we natuurlijke, organische vormen. Dit helpt cliënten eenvoudiger hun weg te vinden. Door de vele kleuren, het vele licht en vele groen is het ook een heel vrolijk gebouw. Het gebouw voelt aan als een ‘warm bad’ of zoals Hundertwasser het zelf zei: als een ‘derde huid’.

Lees hier meer over dit project.

Zie hieronder een illustratieve video van het project.

Volgende