PROJECTMANAGEMENT

Bouwmanagement advies in de zorg

 

Projectmanagement in de bouw is een onmisbaar deel van de diensten van Bonum. Voor al onze huisvestings– en vastgoedopdrachten in de zorg wordt er gestuurd op tijd, geld, kwaliteit, informatie, organisatie en de beheersing van risico’s.

Onze projectmanagers in de bouw hebben de vaardigheden om dit te bereiken. Deze competenties gebruiken we onder andere bij planontwikkeling en het implementeren van vastgoedplannen. Onze projectmanagers bekijken welke kansen er liggen en met welke inzet en expertise deze kansen benut kunnen worden.

Lex van Dop

Lex van Dop

Bouwmanager

E-mail: lexvandop@bonum.nl
Tel: +31 6 51 41 09 99

Edo Schrijver

Edo Schrijver

Bouwmanager

E-mail: edoschrijver@bonum.nl
Tel: +31 6 17 13 38 51

Wat is bouw projectmanagement in de zorg?

Projectmanagement in de bouw vormt de basis van elk project. Om waardevolle resultaten te behalen, moet het project succesvol begeleid en gecoördineerd worden. Projectmanagement in de bouw, en dan specifiek voor zorgvastgoed, richt zich op het project intern. Denk hierbij aan het ontwerp, het budget, de planning, wet- en regelging, de haalbaarheid en de communicatie. In combinatie met vakinhoudelijke kennis, de juiste creatieve en communicatieve vaardigheden, brede deskundigheid en praktijkervaring zijn onze projectmanagers in de bouw jouw ideale partner voor het leiden van een bouwproject door middel van projectmanagement in de bouw. 

De projectmanagers van Bonum hebben veel ervaring met projectmanagement in de gezondheidszorg. Een projectmanager in de bouw is verantwoordelijk voor het succesvol coördineren en realiseren van een bouwproject. Zo’n manager is dagelijks bezig met de organisatie, voorbereiding, planning, uitvoering en oplevering van een bouwproject in de zorg. Het doel hiervan is een rendabel bouwproject te realiseren binnen de gestelde randvoorwaarden. Onze managers onderzoeken of het huidige vastgoed voldoet aan de nieuwe richtlijnen of dat de zorginstelling verbouwd moet worden. Samen maken we zorgvastgoed weer passend.

Veranderingen in de zorg

De zorg verandert continu op het gebied van digitalisering, demografie en verduurzaming. Denk hierbij aan moderne ziekenhuisgebouwen, beter passende huisvesting voor senioren en transformaties van klassieke zorginstellingen naar woon- en zorglocaties. Zo heeft de introductie van het scheiden van wonen en zorg een flinke impact op de zorg. Met de scheiding krijgt de zorgvrager meer keuzevrijheid, zodat de bewoner langer zelfstandig kan wonen. Om wonen en zorg te kunnen combineren, moet een deel van de gebouwen opnieuw worden ingericht. Dit is mogelijk door middel van projectmanagement in de bouw.

Om de gehandicaptenzorg efficiënter en goedkoper te maken, is er behoefte aan zorg op grotere schaal, waarvoor nieuwe gebouwen gemaakt moeten worden of bestaande gebouwen getransformeerd. Zeker nu de coronacrisis een nieuwe werkelijkheid in onze samenleving creëert, vraagt dat veel van zorgprofessionals en zorgorganisaties. Deskundig projectmanagement in de bouw is daarom essentieel. Onze projectmanagers in de bouw werken graag met je samen om al jouw bouwprojecten in de zorg nu én straks tot een succes te maken.

Wat doen onze projectmanagers in de bouw?

De projectmanagers van Bonum zijn verantwoordelijk vanaf de initiatiefase tot de bouw en de overdracht aan de eindgebruikers. Zij begeleiden het gehele proces bij projectmanagement in de bouw. Onze projectmanagers in de bouw werken vanuit een opdracht, die ze omzetten naar een projectplan en een Programma van Eisen (PvE). Dit is een geschreven verzameling van eisen en wensen ten aanzien van een bouwwerk. De bedoeling van een Programma van Eisen is van tevoren de randvoorwaarden en limieten te definiëren. Onze projectmanagers in de bouw zorgen voor het financiële, technische en juridische aspect van diverse bouwprojecten.

Jouw partner in projectmanagement bouw

Bonum heeft jarenlange ervaring met projectmanagement in de bouw in de gezondheidszorg. Onze projectmanagers in de bouw zorgen ervoor dat de juiste expertise wordt ingezet en bieden begeleiding bij het opstarten, inrichten en uitvoeren van bouwprojecten. Van het vertalen van de wensen naar een passend ontwerp tot het realiseren van kwalitatief goede huisvesting binnen het budget en de planning. Of het nu gaat om het ontwerp, de haalbaarheid, vergunningen, subsidies, kwaliteitsbewaking, meerjarenplan of duurzaamheid: Bonum is dé specialist die ervoor zorgt dat het bouwproject soepel en professioneel verloopt.

Bij elk bouw- en vastgoedproject kruipen onze projectmanagers in de bouw in de huid van onze opdrachtgevers om het maximale eruit te halen. Dat doen wij met passie en met oog voor mensen. Bij ons ben je aan het juiste adres als het gaat om projectmanagement in de bouw! Benieuwd wat Bonum voor jouw organisatie kan betekenen? Neem dan contact met ons op. Wij vertellen je graag meer over onze werkwijze.

Taken projectmanagement in de zorgbouw: 

  • Budgettering
  • Supervisie van het bouwproject
  • Planning
  • Efficiënte bouwmethodes kiezen
  • Samenwerken met de betrokken partijen
  • Kosten-, ontwerp- en risicomanagement
  • Contractafspraken
  • Permanente sturing
Hendrikshoeve

Bouwmanagement Projecten

Swetterhage

Swetterhage

ZOETERWOUDE // herontwikkeling 16 hectare woon/werkgemeenschap voor circa 350 bewoners in gehandicaptenzorg

Lees meer
Hendrikshoeve

Hendrikshoeve

NUMANSDORP // Herontwikkeling centrum voor mensen met een verstandelijke of meervoudige handicap

Lees meer
Rodersana

Rodersana

ZOETERMEER // Verbouwing 6.700m2 in opdracht van Centrum voor Kunst & Cultuur Zoetermeer.

Lees meer
Laverhof

Laverhof

SCHIJNDEL // Herontwikkeling nieuwe locatie verpleeghuis Sint Barbara en renovatie monumentaal deel

Lees meer